Graszoden

U kunt ook kiezen voor graszoden. Het aanleggen van graszoden is ontstaan in Engeland. Een graszode is een dunne plak, bestaande uit bovengrondse plantendelen, weinig aarde en wortels van gras. Hedendaags wordt het leggen van graszoden in tuinen een echte trend.

Waarom kiezen voor graszoden?

  • Onmiddellijk groen
  • Geen problemen met droogte, wind, regen
  • Geen onkruid
  • Geen kale plekken
  • Geen vogelschade
  • Graszode is reeds 1 jaar oud
  • Klaar voor intensief gebruik amper 2 weken na plaatsing

Een nadeel van graszoden is dat het duurder is dan een gazon zaaien.

Kortom, graszoden zijn de oplossing op uw tuin in 1 dag van een braakliggend terrein om te toveren in een groene oase!

Werkwijze graszoden leggen?

De voorbereidingen kunt u terugvinden bij gazon zaaien.

Daarna wordt de grond eerst nog bemest, de meststof zit niet diep in de grond en kan zo snel opgenomen worden door het gras.

Indien gewenst kan er als bescherming tegen de mollen een mollennet worden gelegd. Dit net bestaat uit allemaal kleine vierkantjes, zo kan de mol geen hoop aarde in je gazon omhoog steken.

Leggen van de graszoden:

Wanneer de voorbereidingen uitgevoerd zijn, gaat het leggen zelf tamelijk vlot. We beginnen altijd met het leggen aan een rechte kant, want het oog wil ook wat! Daarmee bedoelen we dat de zoden best gelegd worden zodat de naden niet zichtbaar zijn.

De nazorg:

Wanneer de graszoden gelegd zijn, is het noodzakelijk van deze direct water te geven, zeker in droge periodes! Je hoeft niet bang te zijn dat je te veel water geeft, beter te veel dan te weinig water. Wanneer je water gegeven hebt, mag je het gazon niet direct meer betreden, want dit zou te veel schade aanbrengen. Deze pomp en sproeiers om water te geven kunnen ook bij ons gehuurd worden. Daarna wacht je best ongeveer 14 dagen alvorens het gras voor de eerste keer af te rijden.